Pressemitteilungen

De regering van de Duitstalige Gemeenschap stelt zijn prioriteiten voor de legislatuurperiode 2009-2014 voor


De regering van de Duitstalige Gemeenschap stelt zijn prioriteiten voor de legislatuurperiode 2009-2014 voor

PM-2009-09-14 Regeringsverklaring Van De Duitstalige Gemeenschap (42.3 KiB)

Morgen zullen de vier ministers van de Duitstalige Gemeenschap de regeringsverklaring voor de zevende legislatuurperiode van hun gemeenschap aannemen. Aansluitend zal het document tegen 17 uur in een openbare zitting aan het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap voorgesteld worden. Het debat zal op 21 september plaatsvinden.

Met de regeringsverklaring legt de kleinste entiteit in federaal België zijn prioriteiten tot 2014 vast. De vorming van de regering was in juli 2009 in een ontspannen klimaat afgelopen, toen de coalitie rond Minister President Karl-Heinz Lambertz besloot om voor een verdere 5 jaar in Eupen samen te werken.